DB Schenkerin Lieton terminaalin lämpöpumppujärjestelmän optimointi

Johdanto

DB Schenker, johtava kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoaja käytti Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelua Liedon terminaalissa optimoidakseen lämpöpumppujärjestelmänsä Spot- sähkömarkkinahintojen mukaan.

Onnistuneen pilotin jälkeen DB Schenker suunnittelee yhteistyön laajentamista muihin terminaali- ja varastokiinteistöihin Suomessa.

Original image: Nordic Electro Power
Alkuperäinen kuva: Nordic Electro Power.

Toteutus

Liedon terminaali varustettiin lämpöpumppujärjestelmällä vuonna 2020.

DB Schenker valitsi Kapacity.io:n vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja lisäämään kiinteistön energiatehokkuutta. Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelun avulla DB Schenker saavutti merkittäviä päästö- ja kustannussäästöjä.

Ohjauspalvelu toteutettiin pilvi-integroinnilla olemassa olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään. Integroinnin  avulla Kapacity.io:n tekoälypohjainen pilvipalvelu hakee teho-, energia- ja lämpötilatietoja lämpöpumppujärjestelmästä. Kapacity.io työskenteli yhdessä lämpöpumpun kokonaistoimittajan kanssa vikaturvallisuustoimintojen päivityksen yhteydessä. Tämä varmistaa keskeytymättömän toiminnan myös silloin jos internet-yhteys katkeaa.

Kapacity.io:n kysyntäjoustopalvelu säätää rakennuksen sähkönkulutusta vastaamaan tuntikohtaisia sähköhintojen muutoksia. Palvelu vähentää sähkönkulutusta automaattisesti huippuhintojen ja korkean kysynnän aikana.

Kapacity.ion ennakoiva ohjausjärjestelmä hyödyntää   data-analytiikkaa ja koneoppimista ennustaakseen lämpöpumppujärjestelmän optimaalisen toiminnan eri tekijöiden, kuten sääennusteiden, lämpöpumppujärjestelmän vaatimusten ja sähköhintojen perusteella. 

Kapacity.io:n kysyntäjousto-palvelu mahdollisti merkittävät energian ja päästöjen vähennykset DB Schenkerille nopealla ja yksinkertaisella toteutuksella. Seuraavaksi DB Schenker ja Kapacity.io suunnittelevat yhteistyön laajentamista muihin terminaali- ja varasto kohteisiin Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *