Kysyntäjoustosta uusi kulmakivi kestävään asuinrakennusten hallintaan Asuntosäätiön kiinteistöissä

Asuntosäätiö, yksi Suomen suurimmista asuinkiinteistöjen omistajista, on sitoutunut vastuulliseen energianhallintaan tavoitteenaan saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Edistääkseen kestävyystavoitteitaan, Asuntosäätiö solmi yhteistyösopimuksen Kapacity.ion kanssa hyödyntääkseen sähkön kysyntäjoustoa ja pienentääkseen hiilidioksidipäästöjä vähentämällä sähkön huippukulutusta. Kysyntäjousto konseptina oli Asuntosäätiölle entuudestaan tuttu kaukolämpöverkkoon liitetyistä kohteista ja siksi maalämpökohteiden liittäminen kysyntäjoustopalveluun tuntui Asuntosäätiöstä luontevalta jatkumolta. 

Kapacity.ion kattava palvelu sopi Asuntosäätiö monipuoliseen kiinteistöportfolioon, missä kiinteistöjen koko vaihtelee 300m2 yli 4000 m2 välillä ja kiinteistöjä on ympäri Suomea. Kapacity.ion palvelu on mahdollista ottaa käyttöön etänä, mikä helpottaa merkittävästi palvelun käyttöönottoa eri puolilla Suomea sijaitsevissa kiinteistöissä.  Yhteistyön avulla Asuntosäätiö integroi kysyntäjouston osaksi energianhallinta strategiaansa, mikä mahdollisti energiankulutuksen optimoinnin sähkön huippukysynnän aikoina.

Kysyntäjousto auttaa vähentämään sähkön piikkikulutusta, mikä lieventää kuormitusta sähköverkossa. Lisäksi, kysyntäjousto mahdollistaa sähkönkulutuksen vähentämisen korkean sähkön hintatason tunteina, mikä sekä vähentää energialaskua että auttaa alentamaan sähkön käytön CO2-päästöintensiteettiä. Jälkimmäinen johtuu siitä, että  sähkön hinnan ollessa korkealla käytetään pääosin fossiilipohjaisia huippuvoimaloita. 

Asuntosäätiö ja Kapacity.io ovat sitoutuneet laajentamaan kysyntäjousto-ohjelman kattavuutta liittämällä lisää kiinteistöjä palveluun ja arvioimalla aurinkoenergian tuotannon yhdistämisen hyötyjä optimointistrategiana. Yhteistyön avulla Asuntosäätiö aikoo jatkaa kestävyyden edistämistä asuinkiinteistöjen hallinnassaan ja toimia esimerkkinä vastuullisessa energiankäytössä koko alalla.

“Olemme sitoutuneet kehittämään ja kokeilemaan uusia palveluita, jotka edistävät kestävää kehitystä ja hyödyttävät laajemmin yhteiskuntaa.” – Teemu Jalomäki, Kiinteistöpäällikkö Asuntosäätiö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *